AIDA Affirmative Integrated Energy Design Action
Learn more about AIDA's main results
EnglishFrenchGermanSpanishCatalonGreekItalianHungarian

 

Hatékonyház Napok 2014 az AIDA közreműködésével

 A részletes program letölthető innen


Regisztráció 


Green Walk 2014 az AIDA közreműködésével 

 Idén szeptemberben ismét várják a látogatókat a hazai fenntartható építés legkiválóbb képviselői! A Green Walk 2014 egyhetes nyílt nap sorozat a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) szervezésében, az AIDA projekt közreműködésével és támogatásával a nemzetközi Zöld Építés Hetét ünnepli. A programsorozaton a hazai fenntartható építés legkiválóbb képviselői nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt!

A számos budapesti helyszín mellett több vidéki városban is várják az érdeklődőket a környezettudatos létesítmények, például a komlói RATI környezettudatos ipari épület vagy a debreceni DEM épületenergetikai információs központ, a vidéki helyszínekre Budapestről induló buszokkal is lehetőség lesz eljutni Ezzel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a férőhelyek száma korlátozott és a regisztráció sorrendjében történik a helyek feltöltése.

További információért és regisztrációért kérjük, látogasson el a http://www.hugbc.hu/greenwalk-2014 oldalra.

 

 

Csatlakozzon hozzánk Magyarország első passzív minősítésű oktatási intézményének bejárásán

 

2014. október 4-én (szombaton) tartjuk az AIDA projekt keretében az ötödik hazai épületlátogatást, melynek tárgya az első magyar passzívház minőségű iskola, a Budapest XX. Kerületében található Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Módszertani Intézmény (1201 Bp, Magyarok Nagyasszonya tér 22) .A hétvégi időpontra azért esett a választás, hogy a rendezvény ne zavarja az intézményben folyó munkát.

A kb 2-3 órás program a következő tervezett elemeket tartalmazza. A helyszíni bejárás keretében az érdeklődők az épület tervezőjétől, Szekér Lászlótól, a Passzívházépítők Országos Szövetségének elnökétől tájékozódhatnak az épületben alkalmazott technológiákról, megoldásokról illetve a kivitelezés során felmerült kihívásokról. Az újépítésű épületszárnyon kívül bejárásra kerül továbbá a közel-nulla energiájú építkezés szellemében felújított régi épületrész is. A programot Dr. Szalay Zsuzsa, a BME Magasépítési Tanszék oktatójának előadása színesíti „Megéri-e közel nulla energiaigényű épületeket építeni?” címmel. A végleges program még kis mértékben változhat. A szakmai tájékoztatókat követően terveink szerint az iskola igazgatója ismertetné az építtető szemszögéből a beruházással kapcsolatos tapasztalatokat és tanulságokat.

Az esemény célja a kapcsolatépítésen túl, hogy a rendezvény fő célcsoportjának tekintett építőipari szakemberek, építészek, valamint az önkormányzatok képviselői mélyebb bepillantást nyerjenek a rendelkezésre álló technikai megoldások sokszínűségébe, valamint az Európában egyre meghatározóbbá váló épületenergetikai trendekbe is.

A tervezett program letölthető innen

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját 2014. október 2-ig áll módunkban elfogadni. Kérjük, hogy tájékoztassa ismerőseit, munkatársait, akiket érdekelhet a téma.

Köszönjük segítségét!

További információért kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

Pári István

projekt menedzser, Geonardo Kft

istvan.pari@geonardo.com

 

 

Ismerkedjen meg testközelből Magyarország legnagyobb passzív társasházával

 

2014. március 18-án délelőtt 10 órai kezdettel tartjuk az AIDA projekt keretében a harmadik hazai épületlátogatást, melynek tárgya az utóbbi időben komoly sajtófigyelmet is kapott, Budapest XIII. kerületében (XIII. Zsinór utca 23-25.) jelenleg is épülő passzívház, mely 100 önkormányzati bérlakásával az ország legnagyobb ilyen típusú társasháza. 

A helyszíni bejárás keretében az érdeklődők az épület tervezőjétől, Nagy Csabától tájékozódhatnak az épületben alkalmazott technológiákról, megoldásokról illetve a kivitelezés során felmerült kihívásokról. Ez a mostani alkalom több okból is kivételes lehetőséget biztosít a résztvevők számára. Az egyik, hogy tekintettel a nem teljes készültségi szintre mód nyílik az olyan megoldások, szerkezetek, rétegrendek stb. megtekintésére, melyek a kész épület esetében már nem volnának láthatók. Szintén ide tartozik, hogy a lakók beköltözését követően nem lesz lehetőség a mostanihoz fogható alapossággal bejárni és megismerni ezt a passzív technológiákat felvonultató épületet és az itt megvalósuló elképzeléseket. 

A szakmai tájékoztatót követően terveink szerint a kerületi önkormányzat képviselője ismertetné az építtető szemszögéből a beruházással kapcsolatos tapasztalatokat és tanulságokat.

Az esemény célja a kapcsolatépítésen túl, hogy a rendezvény fő célcsoportjának tekintett építőipari szakemberek, építészek, valamint az önkormányzatok képviselői mélyebb bepillantást nyerjenek a rendelkezésre álló technikai megoldások sokszínűségébe, valamint az Európában egyre meghatározóbbá váló épületenergetikai trendekbe is. Ezennel szeretettel meghívjuk Önt erre a színvonalas szakmai találkozóra.

A rendezvény szórólapját letöltheti innen!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját 2014. március 14-ig áll módunkban elfogadni.

További információért kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:

Pári István

projekt menedzser, Geonardo Kft

istvan.pari@geonardo.com

 


Épület-szintű energiahatékonyság – Hogyan csökkentse az épület energiaigényét a legmodernebb technológiákkal?

illustration building2013. szeptember 10-én kerül megrendezésre az AIDA projekt keretében a második hazai, épületlátogatással egybekötött workshop, amelynek fókuszában a közel nulla nettó energiájú, nem lakáscélú épületek állnak. A rendezvénynek az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) Szentendrén megépült Építőipari Tudásközpontja ad otthont, ami egyben a workshop tárgyát is képezi.

Az összesen 5685 m2 alapterületű irodaház hő-, illetve hidegenergia igényének ellátását teljes mértékben-helyben meg lévő, eddig csak kismértékben, illetve egyáltalán ki nem használt megújuló energiaforrásokkal fedezik. A tető egy részén extenzív zöldtető, a homlokzat egy-egy részén zöldhomlokzat, ill. klímahomlokzat lett kialakítva. Az épület további innovatív jellemzőit a helyszíni bejárás során ismertetik majd az érdeklődőkkel.

Az esemény célja a kapcsolatépítésen túl, hogy a résztvevő építőipari szakemberek, építészek, valamint az önkormányzatok képviselői mélyebb bepillantást nyerjenek a rendelkezésre álló technikai megoldások sokszínűségébe, valamint az Európában egyre dominánsabbá váló épületenergetikai trendekbe is.

Ezennel szeretettel meghívjuk Önt erre a színvonalas szakmai találkozóra és az ezt követő büfé ebédre.

A rendezvény szórólapját letöltheti innen! A részletes program innen tölthető le.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját 2013. szeptember 5-ig áll módunkban elfogadni.

További információért kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:
Pári István
projekt menedzser, Geonardo Kft

 

illustration hst

2013. február 15-én kerül megrendezésre az AIDA projekt keretében az első hazai, épületlátogatással egybekötött workshop, amelynek fókuszában a közel nulla nettó energiájú, nem lakáscélú épületek állnak. A rendezvénynek a Regionális Környezet- védelmi Központ Szentendrén található null-emissziós konferenciaépülete ad otthont, ami egyben a workshop tárgyát is képezi.

Az esemény célja a kapcsolatépítésen túl, hogy a résztvevő építőipari szakemberek, építészek, valamint az önkormányzatok képviselői mélyebb bepillantást nyerjenek a rendelkezésre álló technikai megoldások sokszínűségébe, valamint az Európában egyre dominánsabbá váló épületenergetikai trendekbe is.

Ezennel szeretettel meghívjuk Önt erre a színvonalas szakmai találkozóra és az ezt követő büfé ebédre.

A rendezvény szórólapját letöltheti innen!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációját 2013. január 31-ig áll módunkban elfogadni. Egyúttal kérjük vegye figyelembe, hogy a rendelkezésre álló helyek száma limitált.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a regisztrációt 2013. február 6-ig meghosszabítottuk!

A rendezvény előzetes programja itt letölthető, a végleges program hamarosan elérhető lesz.

További információért kérjük, forduljon hozzánk bizalommal:
Pári István
projekt menedzser, Geonardo Kft