AIDA Affirmative Integrated Energy Design Action
Learn more about AIDA's main results
EnglishFrenchGermanSpanishCatalonGreekItalianHungarian

Principals resultats

AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action, que significa acció positiva de disseny energètic integrat) va donar suport a autoritats locals i professionals de tota Europa en el disseny d'edificis de consum quasi zero (nZEB).

L'augment de la visibilitat de municipis, autoritats locals i professionals de la construcció (com arquitectes, constructors, etc.) pioners ha agafat força. En total, han asistit més de 3.200 participants en les 86 visites tècniques organitzades a edificis de consum quasi zero. D'altra banda, 28 municipis dels set països europeus han estat recolzats en el procés de disseny energètic integrat a través d'estudis de viabilitat i plecs de licitacions. També, altres 26 municipis han rebut assistència en la creació de fulls de ruta amb nZEBs com ara els plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES) del Pacte d'Alcaldes. Molts representants municipals i professionals de la construcció han estat informats dels esdeveniments de difusió organitzats i més de 1.600 d'ells utilitzen ja eines on-line de disseny energètic integrat d'AIDA. Finalment, més de 10.000 persones han utilitzat el lloc web d'AIDA i la seva pàgina de Facebook.

Aquests resultats han portat a un augment del nombre d'edificis de consum quasi zero (nous i rehabilitacions) a Europa. Els municipis i professionals de la construcció participants d'AIDA han permès destinar una inversió total de 71,6 milions d'euros als nZEBs que provocarà 171 tep/any de producció d'energia renovable (2 GWh/a), 486 tep/any d'estalvi d'energia primària (5,6 GWh/a) i un estalvi de 1.482 tones en emissions de CO2 equivalents.

L'informe definitiu d'AIDA titulat: "Portar els edificis d'energia gairebé nul·la al públic" (elaborat en anglès) ofereix més informació sobre els resultats del projecte. També, existeixen més detalls disponibles als altres informes d'AIDA de la secció de descàrregues.

Gaudeix la seva lectura!

Download the final publishable report