AIDA Affirmative Integrated Energy Design Action
Learn more about AIDA's main results
EnglishFrenchGermanSpanishCatalonGreekItalianHungarian

Célkitűzések

Az AIDA elsődleges célja a közel nulla energiafelhasználású épületek (nZEB) széleskörű piaci elterjesztése, az energiafogyasztás és szénkibocsátás csökkentése, melyek mind fontos tényezők a 2020-as célok elérése érdekében. Ebben az összefüggésben két dolgot feltételezhetünk:
  1. Az nZEB főáramlatú trenddé válik 2020 előtt, amennyiben a fő érdekelt felek és a nyilvánosság megfelelően tájékozott és mindannyian (magától értetődő) fontos ügyként kezelik a fenntartható épületek létesítését.
  2. A fenntartható építési technológiák széles körű alkalmazása felgyorsítható helyi mintaberuházások segítségével, amelyek a technológia Európa-szerte történő elterjesztésének kiinduló pontjaiként szolgálhatnak. Ezek az önkormányzati szinten megvalósult mintaberuházások jó példái lehetnek a közös tudás átadásának és a nemzetközi együttműködésnek, melyek megmaradnak a projekt periódusán túl is.
Az AIDA azon túl, hogy számos korábban említett előnyt biztosít a célcsoportjainak, jelentős mértékben hozzájárul az EU 2020-as célkitűzéseinek eléréséhez lehetővé téve egy fenntartható jövő kialakítását.